Борис Джонсън отстъпва поста си на Жан Виденов

Sep 27, 2021     zhelyo     3870
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - Премиерът на Обединеното кралство изрази готовност да отстъпи от поста си, но само ако на негово място дойде по-кадърен и по-доказал се във времена на кризи евроскептик.

Новината идва в разгара на няколко кризи на Острова, най-острата от които е, че в бензиностанциите вече няма бензин, тъй като отмъщенията на ЕС заради Brexit ескалират. 

Британските медии твърдят, че Джонсън може да е визирал само един единствен човек на планетата и това е българският премиер в периода 1995-97 година Жан Виденов.
Медиите на Албиона са в еуфория и припомнят, че Виденов е бил кандидат за българския парламент на изборите тази пролет с изказване съвсем в духа на Брекзит, което дори не е измислено от Не!Новините: "Майкопродавците ще ми раздават акъли, защото били зад граница и направили правилния цивилизационен избор. А да ми дойдат с фотоапаратите си, вързани с Фейсбук постоянно, а пък аз ще им изляза с автомата, ножа или юмрука си, който също е оръжие. Лукашенко им показа как става тая работа. Класически!"

Разбира се, има и малки полемики относно как това известен с пристрастията си към крайно-левите идеи българин ще оглави правителство на десницата в една конституционна монархия, но есперти напомнят, че сме 2021 година и който се изненадва от неща, е тъп.

"Да, безспорно Жан Виденов е известен като острие на левицата, а ние сме от Консервативната партия, но ситуацията е кризисна и изисква да загърбим различията си. Време е за почтени и смели хора, а лявото и дясното са без значение" - коментират в затворена група във Facebook възхитени от визитката на пловдивчанина консерв-лели.

Ще се справи ли Жан на мястото на Борис?

Избери отговор!
Край