Български анклав в Германия подготвя цяла провинция за времена на криза

Nov 13, 2019     Македонски     4876
ГЕРМАНИЯ - Нашенски гурбертчии подготвят новите си сънародници за неминуемата световна криза и мизерия.

Вярно е, че в икономиката всичко се върти и както е добре, така изведнъж се чудиш зеле ли да сложиш за зимата или да изкараш един курс по ало измами през почивните дни.

"Начи на германците всичко им наредено, за сичко си имат машини, майстори, такоа, обаче кризата като дойде… и червен картон за Марио Метушев!" - казва ни Киро от Дупница.
"С една пружина за легло може да спиш на нея, може да пресееш чакъл, може да я изправиш на кюмбето и да печеш пипер на нея, може да я изправиш и като се нагорещи, и почервенее цялото щрасе да стоплиш."

Малкия град в провинция Хесен, който местните вече с любов наричат Фридричене, е обект на анализ от най-различни университети, световната банка и УНИЦЕФ.

"Забележително е как българите успяват да създадат синергия между пълна ирационалност и най-модерните принципи от устойчивата енергетика, нулевите отпадъци и кръговата икономика!" - казва Хайко Бабдтценхютел от университета в Магдебург.

Родни експерти от УНСС казват, че на увиването на тръби от парното с капачки от буркани и на спрените асансьори в България се мръщим, пък като е в Германия се възхищаваме.

Специалистите ще водят работилници по консерви, шофиране, направи си зян, къщни умения, възпитания, а един от експертите е баба Гергина, която ще води курсът “Употреби на вчеращен вестник 101”

Е как да не ги научим хората?

Избери отговор!
Край