Не!Пътеводител: 10 причини защо Банишора е най-квартал

Jan 9, 2015     zhelyo     33559
Рубриката Не!Пътеводител се завръща като роднина-гурбетчия от чужбина - искате да ви даде един-два тублерона и да си ходи откъдето е дошъл. Този път ще обърнем внимание на нещо родно - град Банишора в ж.к. София. Ето 10 причини, защо това е най-квартал:


1. До Банишора се ходи с тролеи с номера: 1, 5 и 9, както и с всички останали възможни. За последните обаче трябва първо да убедите шофьора им, бърз удар в слепоочието обикновено е достатъчен за това.

2. В Банишора не се раждат мечти, но за сметка на това умират всякакви трепети и желания, което пак си е нещо, защото поне има някакво действие, я си представете нищо да не се случваше, това да не е Разсадника.
3. Банишорските хали за разлика от Софийските, не са разпродадени и съсипани от Стефан Софиянски, а на всичкото отгоре светят в тъмното като фар на надеждата в океан от посредственост.

4. Банишора е най-приятното място в столицата през зимата, когато пращат някой на топло, го карат в затвора, където няма или жени, или интернет, но никога не и двете заедно.

5. Денонощният магазин в Банишора (тоя срещу училището) работи до 22:00 часа, което е добре, щото можеше въобще да не работи.

6. Трамвайното депо в Банишора държи първо място в класацията за "романтични места, на които да се събудиш изненадващо след алкохолен запой".

7. Болницата в Банишора се казва Пета градска, което подсказва, че там селяни няма. И да има, ще си идат бързо - Централна гара също е в Банишора.
8. В Банишора се ходи с празен стомах, понеже все ще се намери някой кореняк, който да ви нахрани или наплюе.

9. На Охрид в Банишора няма езеро, но пък лятото пускат една пръскачка дето прилича на фонтаните на Беладжио в Лас Вегас.

10. Метростанцията в Банишора се казва Маруся, но обича да ѝ викат Мими.

Виж още 10 причини защо Банишора е най-квартал.

beasta

Защо Банишора се казва така?

Избери отговор!
Край