Не!Интервю за кмет с Антон Хекимян: Единственият кусур на Фандъкова е, че не е от София

Oct 16, 2023     zhelyo     2871
Не!Новините интервюират кандидатите за кметската позиция в София, за да ви попречат да направите неинформиран избор, особено ако ще гласувате в друг град и тази тема не ви вълнува.

Намираме г-н Хекимян в неговия дом, който е студио. Не малък и гърчав тавански апартамент, наречен студио, за да заслужи наем от 700 лева, а дом, който е умалено студиото на едновремешното хитово предаване "България без цензура", на което домакинът ни е фен от малък.

Не!Новините: Здравейте, Антон. Каква София си представяте, ако спечелите изборите?
Антон Хекимян: Искам да кажа, че София е в чудесно състояние, благодарение на неуморната работа на екипа на ПП ГЕРБ. Каква беше преди 10-15 години и в какво бижу се превърна само! Същевременно има някои безобразия, като например качеството на ремонтите, новоизникването на недобре планирани сгради, което води до недостиг на паркоместа, тротоари и зони за отдих, проблемите с Топлофикация, грозното позициониране на кофите за смет на много места, достъпът на някои райони до градски транспор, качеството на въздуха, сигурността и среднощните гонки. Бих изринал града и да го преоснова отново.

Н!Н: Тоест критикувате Йорданка Фандъкова?

А.Х.: Не, в никакъв случай. Като за човек от провинцията тя се е справила чудесно. То това ѝ е единственият кусур. Знаете, че аз съм най-големият критик на предишното управление и не мога да спестя обективната истина - тя е от Самоков и няма как да милее за София.

Н!Н: На кой град бихте искали да прилича София вбъдеще?

А.Х.: На родната ми Стара Загора. Щом тя може да създаде такава личност, такъв независим журналист, известен в цяла България с безпристрастността и обективността си, значи ми се иска София да е също такава и да ражда личности като мен.
Н!Н: Как решихте да станете кандидат за кмет?

А.Х.: Първоначално не исках, защото да не съм луд, но после ме убедиха.

Н!Н: Убедиха в кое?

А.Х.: Да, именно.

Н!Н: Кое от журналистическата си практика бихте пренесли в управлението на един двумилионен европейски град?
А.Х.: Непрестанния стремеж към истината, колкото и да е неудобна тя и на каквито и интереси да пречи. Затова аз смятам като кмет на София да разкрия на първо място откъде, по дяволите, дванайсет секунди преди изтичане на срока за регистрация на кандидатите, партията и лидерът ѝ се сетиха точно за мен. Не е ли малко съмнително?

Н!Н: А нещо, което ще помогне на софиянци да се радват на по-добра и уредена градска среда?

А.Х.: Както вече казах, София е перфектна. Но ако разрия Авгиевите обори на предната власт и разчовъркам преплинатено на интереси, корупция и схеми, ще се окаже, че столицата е много по-богата и способна на много повече. Всичко е свързано и аз няма да оставя нещата неизаснени.

Ще гласувате ли за Антон Хекимян?

Избери отговор!
Край