Българският план за възстановяване и устойчивост в 10 лесни за запомняне точки

Sep 30, 2021     zhelyo     1770
Офлянкването относно нашенския план, който трябва да представим в Европа, за да излочим Механизма за възстановяване и устойчивост, доведе до най-логичното. Взехме нещата в своите сатирични и прекрасни ръце.

Разработи го наш екип от почтени хора и вече е напечатан, подпечатан, подписан, прошнурован, изходиран от нашето и входиран в брюкселското счетоводство. Дадоха ни дори входящ номер на хвърчащо листче, което загубихме в бързината, но сигурно скоро ще го прочетат и веднага щом си избършат течностите, бликнали от еуфория, ще го одобрят. Ето го:


1. 20 милиона евро, които да си ги раздадем. На 7 милиона души (още не сме се преброили съвсем) се падат по около 5 лева. Две бири или кутия цигари, както и цели 5 кенчета от евтината енергийна напитка за децата. Че да живнем малко, да запретнем ръкави и да се съвземем от тая епидемия.
2. Ново бюро за главния прокурор. 50 милиона евро. Толкова струва, защото поръчката е с пренос по стълбите и сглобяване. Чекмеджетата на бюрото да са със сейф за всеки случай. Да е голямо, защото обвинител №1 все пак е обикновен администратор и да има къде да държи класьори, папки, разписки, фактури, паметни бележки, тефтерчета

3. 1 милиард евро да го прекопаме това Варненско езеро. Тамън му издълбаем дъното и се влее тая ми ти фекална тръба. Ще го удълбим до нивото на Марианската падина, ние тука знаем как да дълбаем дъното, само ни дайте пари. Че тия кораби до пристанището на г-н Доган не можем на ръце да ги носим. Все пак са понатоварени с неща.

4. 15 евро за столичния градски транспорт и Топлофикация София. Майтап, бе, Европа - 10 милиарда евро ще стигнат. Ще вдигнем високотехнологичен завод, в който да изгорим старите гуми на рейсовете и тролеите. 

5. Обезпечаване на почтените партии - 300 милиона евро. Имало 300 партии, които нямат функции, освен да чакат някой да ги вземе за почтени и да му подарят регистрацията си за без пари. Но гладен партиец регистрация не дава.

6. Нова джипка - 25 милиона ойро за първата вноска по лизинга. И по 15 за всеки месец нататък. Все някога ще имаме нов или стар премиер, а досегашните джипки са заредени с лоша карма, лоши спомени и погрешка им сипаха бензин вместо дизел. Няма къде да я зареждаме, затова не целим да е електрическа джипка, но може да е в електрикав цвят, все нещо е.
7. 5 милиарда за магистрала Хемус. На километър, за да посрещнем нуждите, ако вдигнат цените на 3-сантиметровия асфалтов слой. И за всеки случай още 10 милиарда на километър за ремонт на ремонта.

8. 2 милиарда евро за нови медии. Старите поизпърдяха, вестниците вече не върви от толкова бърсане да се ползват, човек ще пипне някоя инфекция, а телевизиите ги бият дори неграмотни хора, сричащи стари вицове в Tik Tok. А стабилност няма как да има без медии, които да хвалят кого трябва.


Последните прочетете на вълните на новия брой на в-к Прас-Прес.

Одобрявате ли плана?

Избери отговор!
Край