10 вида протестиращи и техните обречени "каузи"

Jul 22, 2020     zhelyo     7352
10 вида протестиращи и техните обречени "каузи"

На площадите в страната ври и кипи. Както казват колегите от престижната агенция ПИК общо около 2500-3000 души излизат на протест в големите градове на страната. И като престижна медия, и ние се включваме в опорните точки, с които да разобличим протестиращите хора, изкарвайки като греди в очите им техните миглички, паднали на бузите в очакване да се превърнат в магически желания.

Ето как ще ви отблъснем и накараме да смятате, че всички са маскари. Ето ги нашите 10 етикета за протестиращите.
1. Млади, дето не знаят какво искат и дори не знаят какво е лустрация.
Родили се след 89, даже след 99, не ползват Facebook като нормалните хора, ами слагат снимки и клипове в Instagram, сигурно взимат наркотици и слушат упадъчна музика. Комунисти, искащи да съсипят цветущата икономика на страната, с искания да се преследва и наказва корупцията и да се бръкне в чекмеджето на доказания антикомунист г-н Бойко Борисов.

2.Старите, дето знаят какво искат, но не знаят как да стане и искат лустрация 30 години по-късно
Измряха бе! Комунистите измряха! Каква лустрация? Тези хора вече 3 десетилетия циклят и мрънкат, че са предадени, лъгани и тяхното недоволство е яхвано от кого ли не. Ами значи и сега ви яхат и лъжат! Как не се уморихте да трамбовате площадите с налудничави искания за справедливост, равенство пред закона и такива глупости?! Лустрацията е демоде.

3. Агитките на Левски и ЦСКА
Не целите агитки, защото поне големите тартори и лидери си знаят кога да си траят. А някакви по-обикновени момчета с по-тънки досиета за хулиганство. Претенции до небето, а клубовете им фалират, дължат милиони на държавата, която винаги помага, Борисов не спи да назначи някой бизнесменин за собственик да добрува. Защо агитките на Лудогорец не протестират?

4. Гейове и такива
ОК, ОК, нямаме нищо против това да сте гейове, лесбийкита и такива работи, които карат Бог да се върти в гроба си, защото ако беше жив, нямаше да ви допусне да съществувате. Но не ми парадирайте и навирайте в лицето желанието си да получите право на глас при избори и да изисквате неща от управляващата класа.

5. Русофили
И ние бяхме русофили, но видяхме, че Русия не се справя с коронавируса. Уж имаха ваксини, напреднала алтернативна медицина, но се провалиха. Какво да им харесваме тогава? Обещаваха АЕЦ, газ, мас, самолети. А вместо това дори тяхната пионка Радев си играе с китайско дронче. Да не искате България да стане като Русия и да е съвсем малко по-добре?
6. Протестърите от 2013
Качиха Бойко на власт, даже някои му станаха министри. Разтуриха му правителството, след като той е демократ и протяга ръце към всички да даде, а не само на тях да им е гадже. И оттогава не са спрели да му се дразнят, че се вслушва и в Пеевски. Ами това е държавник, бе, той се вслушва. И като не можете да му дадете читав материал за министерските постове, а Пеевски може, защо да не го вземе и страната ни поне да е напред с фурмите?

7. Юристите, искащи съдебна реформа
Адвокати, съдии, тук-там някой следовател, хора, завършили право, но работещи в call centre. Всички с големи претенции да клатят главния прокурор. Хем го обвиняват, че е недосегаем и може да прави безконтролно каквото си иска, хем го обвиняват, че нямал нито една постигната осъдителна присъда срещу голям политик или олигарх. Е кое е последно? Шизофреници.

8. Хората с хитри надписи на табелки и плакати
Превърнахте площада в twitter. Стойте си в Интернет, какво ще ми блокирате София? Нали сте еколози, защо хабите хартия, кадастрон и велпапе? 

9. Мая Манолова
Значи оставиха от ГЕРБ да им спретне Костинброд. Оставиха я на мира дори, когато твърдеше, че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС. ГЕРБ я направи омбудсман, вместо да направи правосъдна система, в която отговорните за изборни манипулации излежават присъди. И тя пак ми недоволна и иска да върне Божков и Галеви на бял кон. 

Вижте последното в брой №77 на Прас-Прес.
 

Защо става по-зле?

Избери отговор!
Край