10 великолепни идеи за българското средно образование

Sep 14, 2017     zhelyo     6867
Целия текст четете в новия брой на в-к Прас-Прес!

Образованието е много важно. Всички това повтарят. Кимат убедено с глава, изглеждат загрижени и със сериозно изражение посрещат всяка образователна тема - ще отпадне ли Ботев от учебниците, какъв цвят ще са те, ще имат ли право учителите да ползват огнестрелно оръжие срещу деца и родители.


Реформите в образованието се тлачат с години, а поколения растат, носейки раници по 15 килограма, заради което развиват шипове и ишиас още във втори клас.
Ако се приемат следните промени, ще повишим ефективността и качеството на средното образование. Ето как идните поколения да не пораснат безлични кисели дърдорковци из Интернета,  а да са нещо малко по-така:


1. Персонализирани учебници. Всеки учебник по всеки предмет се изготвя на базатата на това от какво семейство е ученикът, каква религия изповядва, как се самоопределя полово и от кой футболен отбор е. Учат се само неща, с които детето и родителите са съгласни, за да няма обидени, засегнати, накърнени, ядосани.


2. Затваряне на училищните столове и лавки. Всеки ученик ще яде това, което си е набрал/убил напът за клас. Това ще стимулира децата да се научат да оцеляват и да не бъдат такива путьовци като родителите си.


3. Учениците с проблемна дисциплина и родители-селяци, които не могат да ги възпитават, ще бъдат мобилизирани в строителни войски, за да копаят тунели за магистрала Струма.


4. Ще се стимулират ранните училищни бракове, а съпрузите ще имат общи оценки. Ако двойкаджия се ожени за зубърка и двамата ще завършат с 4. Ако им се роди дете, се качва успехът с единица. За две деца се дава автоматично място в университет. За три и повече - им се издава направо диплома по психология, публична администрация, финанси или журналистика.
5. Матурите се заменят с кратък тест по грамотност и прости умения за събиране и изваждане. Няма оценки, а издържалите изпита минават. Неиздържалите изпита ще изчезват безследно.


6. Стихотворения ще учат наизуст само бедните деца, които нямат мобилни устройства, свързани с Интернет и респективно търсачката Google.Целия текст четете в новия брой на в-к Прас-Прес!

Има ли нужда от промени?

Избери отговор!
Край