10 Не!Ща, които науката не знае как работят

Jul 10, 2017     zhelyo     4318
Науката мълчи за много неща. Но най-шумно мълчи за наглед обикновените неща от ежедневието ни, за които само Бог знае как действат. Ето топ 10 на тях:


1. Мозъкът. Голямата загадка. Как сънува, как контролира сърцето и клепкането на очите, докато решава судоку, коментира в сензационна агенция ПЛИК и вярва в кемтрейлс-конспирациите? 

2. Банковите такси. Днеска толко, утре толко, но колко ще е след 2 месеца - никой не знае, освен, че внезапно ще стане по-неизгодно.
3. Гала от На кафе с Гала. Науката не знае какво е Гала, защото Гала умело от години я избягва в предаването си.

4. Икономиката. Уж наука, уж математика, уж логика, а водещи имена в икономиката са на тотално противоположни гледни точки. А щом учените не стигат до консенсус, то икономиката е мистерия и е по-добре да играем лотариите.

5. Как успяват да направят преди сезона програмата на футбола в Англия при все, че имат 4 турнира за разни купи и по 10 участника в Европа, а програмата във футбола у нас се пуска седмица за седмица?

6. Мустафа Карадая. Науката знае, че заема поста не!почетен председател на ДПС. Но какво точно е Мустафа Карадая - никой не знае.

7. Гурелите. Не са вкусни, не лекуват рак и не вдигат самолета. За какво са ни, имат ли функция тези непотребни екскременти на очите?
8. Регулировчикът. Застане ли на кръстовището регулировчик, настъпва хаос, объркване, катастрофи. Накрая той се ядосва от неразбираемите си за наукатата и човечеството знаци, та препсува някой водач и му рече: "Изчакай бе, мършляк, не виждаш ли, че давам само за ляв завой оттам?!"

9. Еволюцията. Науката се старае да я обясни, ама около 80% от населението на България с лекота опровергава Дарвин.

10. Бог. Направил всичко - светлината, комарите, първата бира, Адам, Ева, Криско, Роналдиньо, дините и детския паралич. Но науката мълчи от какво е направен Бог и оставя на разните религии, в които странни, космати мъже в рокли и шантави шапки се правят на многознайковци.

zhelyo

Защо науката не знай?

Избери отговор!
Край