10 Не!Съвета: Как да предпазим колата си от щети

Oct 5, 2015     zhelyo     5626
Колите са важни неща, защото в тях може човек може да се скрие от дъжд. Ако е градушка, пак може да се скрие, но е страшничко. Колите са крехки и раними животни и Не!Новините ще ви кажат как да ги опазите.


1. Облепете колата си с найлонови балончета. Внимавайте, защото е голяма тръпка човек да ги пука и може нарочно да я удряте насам-натам.

2. Пазете боята от издраскване с вуду-магия. Вземете си малка кола-играчка същия модел като вашата и я сложете в калъф за очила.
3. Прибирайте гумите вкъщи след каране. Дръжте ги в хладилника, за да ги запазите по-дълго, защото навън може да сиренясат.

4. Намажете с риванол, ако ударите фар, калник или теле на пътя. Така ще дезинфектирате щетата и няма да гангреняса.

5. Ползвайте алтернативни спирачки. Не си похабявайте дисковете за дребни пътни прищевки, разпервайте ръце през прозорците, спрете с въздушно съпротивление по екологичен начин.

6. Не слушайте чалга в колата. Повечето поп-фолк ритми имат такава тактова честота, която кара двигателят да има болки в стомаха.

7. Ако нещо под капака започне да трака, имайте търпение. След някакво време ще припадне от жажда или глад и ще спре.
8. Никога не паркирайте. Мързи ни да проверим, но сигурно солиден процент от щетите стават при паркиране. Затова дръжте колата си непрекъснато в движение.

9. Карайте винаги с вериги. При тия дупки по пътищата и изядени асфалти, доброто сцепление е от полза. Ако имате средства, даже вземете ходовата част на танк или багер, защото окачването в България е поставено в червената книга на застрашените видове.

10. Купете си Volskwagen Diesel. Ще го изтеглят от пазара, преди имате време да почупите колата.


zhelyo

Защо колите търпят щети?

Избери отговор!
Край