Задължават хазартните реклами да включват и загубил дома си човек

Apr 11, 2024     zhelyo     1274
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - Постигнат бе консенсус около рекламата на хазарт, с която се издържат българските медии и спортни отбори.

В подобие на предупредителните снимки върху опаковките на цигарите, отсега нататък всеки рекламен материал, възхваляващ възможностите за бързо забогатяване чрез казино игри и спортни залози, ще трябва да включва и една доза реалистично откровение: изображение на човек, който е загубил дома си в резултат лош късмет и хазартна зависимост.

Този нов регулаторен подход цели откровена реклама, показваща не само гламурния живот на спечелилите от безкрайните бонуси, но и тези, които са създали печалбите, губейки парите си.
По този начин рекламирането ще продължи, но правещите го ще имат по-чиста съвест, защото са предупредили какво може да стане, ако си издумкаш заплатата на плодчетата и камбанките.

Рекламните агенции вече търсят най-подходящите лица, които да символизират загубените надежди и домове и семейства, като кандидатите са много и хонорарите им буквално са трохи. 

ОК ли ще сте с такива реклами?

Избери отговор!
Край