Въвеждат едногодишен сух режим, заради алкохола хората погазвали мерките срещу COVID-19

Feb 18, 2021     zhelyo     5396
COVID-21 - На извънреден брифинг, на който бяха съобщени едни числа, едни други числа, други едни числа и още някакви цифри, стана ясна и най-строгата мярка за справяне с пандемията досега.

Забраната за продажба и консумация на алкохол ще влезе от полунощ, така че да се даде съвсем резонно време за изпиването на всички запаси днес до края на деня.

Мярката е обоснована най-вече заради това, че алкохолът води до струпване на хора, пренебрегване на хигиенните навици и целуване с език между хора, които не биха се целували с език на трезво - все фактори, покачващи риска и интензитета от преноса на вирусен товар.
По този начин ще се обезпечи и отварянето на ресторантите от март, където без алкохол хората няма да се заседяват, нито пък ще им се танцува, когато се появи Милко Калайджиев, защото всички слушат чалга, само като си пийнат, да не ги помислите, че винаги са селяци.

"Аз не близвам. И нищо ми няма. Тамън да влезете в топ кондиция като мен" - благословил мерките човек, известен сред половината българи като Фончо, а сред другите - като Буци.

Има ли логика?

Избери отговор!
Край