Църквата обяви, че пожеланията на патерици към именици не важат

Dec 9, 2021     Radoslav Nedelchev     4132
АРХИМАНДРИТ ОМИКРОН – Раб божий от православната църква излезе със становище по повод зачестилите напоследък закъснели честитки.

„Нямат същата мощ като тия в празничния ден. Според нашите последни проучвания са с до 70 процента по-слаби, вие си правете сметка дали има смисъл да ги пращате. Най-добре е пожеланието да е отправено рано сутрин, когато Бог е свеж и бодър. Тия в 12 без 10 преди полунощ пак никой не ги гледа, да си знаете. Все пак е празник и на Бог не му се виси по цял ден.“

За справка: На Никулден около 4 500 000 български миряни са изпратили поздравления, които от сървърите на фейсбук се препращат директно на Началника, който разглежда посланията за берекет първо на ваксинираните.
“Не че неваксинираните не ги обича, просто е истинска мъка за него да чете поздраления на шльокавица и с правописни грешки, затова ги заделя ако остане време“, обясниха от епархията.

Недоволни граждани подадоха иска срешу основателя на социалната мрежа, който не напомнял кой от приятелите ти кога има имен ден, за разлика от рожден такъв. Църквата пък го анатемоса и призова да се покае.

Какво забравихте последно?

Избери отговор!
Край