Марио Тагарински се завръща на политическата сцена за местните избори

Aug 25, 2015     zhelyo     6259
РОДНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА - Бившият депутат от РЗС и още по-бивш министър в правителството на СДС (оглавявано от Иван Костов, който още не беше създал ДСБ) Марио Тагарински, за когото от последния му престой в парламента си спомняме, че внезапно "заигра" в "отбора" на ГЕРБ, маскирайки се като "независим", ще участва на предстоящите през октомври местни избори. 


Роденият в Ямбол политик, избран за народен представител от Враца през 2009 г., ще се впусне в надпреварата за кметския стол, издигнат от АБВ в гр. Кермен, а също и ще оглави листата на кандидатите за общински съветници от "Евророма" в Полски Тръмбеш. Това ни съобщиха отлично информирани източници от обкръжението на Тагарински, неуспяващи да се откъснат от него поради факта, че внушителното му телосложение е развило собствена, изключително солидна гравитация.


"Това, че Тагарински се е ориентирал към тези партии в съответните населени места, със сигурност означава, че те ще постигнат сериозни резултати там. По някакъв начин той винаги успява да усети накъде ще задуха вятъра", коментира видният анализатор на всички видове събития у нас Харалан Александров пред медии, засекли го случайно вчера сутринта пред парламента, докато чакали появата на премиера Бойко Борисов* за първото от осемте му интервюта, дадени през този ден.
"Водих преговори с всички партии, но изглежда, че те са се обединили около предизборното мото "За нищо на света", понеже само това чувах от тях. Единствено от местните организации на двете партии бяха склонни да ме приемат срещу скромно финансиране на кампаниите им. Добре, че като министър и депутат от работа нямах време да се храня дори, та спестих от закуски, и сега мога да си позволя да инвестирам в кампаниите. Вече съм уговорил за изборите в Полски Тръмбеш концерт в подкрепа на "Евророма" да изнесат любимката на хората от тази партия Софи Маринова и местната легенда Веселин Маринов, който обеща да привлече не само пенсионерския, но и полицейския вот", коментира самият Тагарински, с когото се свързахме за коментар.


За тактиката си в Кермен популярният политик не издаде нищо, но от тамошни жители научихме, че скоро се е навъртал да търси под наем недвижим имот, подходящ за кебапчийница и се интересувал дали има сериозна популация на бездомни кучета в града. 

*Премиерът се забавил, тъй като бил зает с преговори за осигуряване на държавно финансиране на четири отбора от "А"-група, плюс уговарянето на няколко бизнесмени да закупят акциите на останалите шест и да обявят публично, че той ги е помолил за това


The rain

Кой беше тоя Марио Тагарински?

Избери отговор!
Край