Столична община праща на детска градина в провинцията децата, за които няма капацитет

Feb 7, 2022     На Боянчо брат му     10651
ПО СОФИЯ - Общината свърза две и две или по-конкретно фактите, че докато за държавните детски градини в столицата има твърде много желаещи, то за техните еквиваленти по селата не може да се каже същото.

Идеята е всяка сутрин наследниците на столичната нация да бъдат придвижвани до най-близката свободна детска градина извън София.

За целта са предвидени конфискувани и непотърсени автомобили. Веднъж когато населението изцяло забравило за съществуването на този проблем, предците им ги зове същата съдба. С цел постепенно облагородяване на страната, а не само на няколко квартала, също ще бъдат извозвани до населените места, където вече се намират децата им.
„По-малко хора значи по-малко работа за нас. Ако възраждането на Горно Уйно, Дуранкулак и Меричлери са в основата, то това е малка такса, сравнено с нарастващите цени на гипсокартонени кутийки, наричани още жилища.“ коментира по темата Л. Н. (63), служител на общината. 

Кметът на София с изненада прочете тази новина и с още по-голяма изненада установи, че шофьорът ѝ вече почти я е откарал в родния Самоков. Мярката продължава да бъде налагана, докато София не остане напълно обезлюдена.

Къде сте си?

Избери отговор!
Край