Столична община обеща да построи още 12 парламента до края на годината, за да приемат некласираните кандидат-депутати

Jun 10, 2024     zhelyo     1043
ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТТА - В опит да реши кризата с некласираните кандидат-депутати, Столична община се ангажира да построи 12 нови парламента до края на годината. Това е реакция на обществения натиск и многобройните жалби от кандидати, чиито мечти за законодателна кариера бяха разбити.

След последните избори, които се оказаха също толкова успешни, колкото първи ден на записване за детска градина, стотици политически амбициозни граждани останаха извън Народното събрание. В резултат това родителите на кандидат-депутати, които не са успели да се класират, организираха протест пред сградата на Столична община, държейки плакати с надписи „И нашите деца заслужават шанс да захлебят!“.

„Не може да оставим хиляди политици на улицата, без възможност да упражнят своята некомпетентност“, заяви кметът на София Васил Терзиев. „Изграждането на нови парламенти ще осигури място за всички некласирани кандидат-депутати, които в момента се намират в политически вакуум.“
Специалистите предвиждат, че новите парламенти ще бъдат оборудвани със специални зали за говорене на празни приказки, отделни помещения за лобисти и дори игрови площадки за размяна на обвинения и обиди.

В допълнение към това, се обмисля въвеждането на „политическа занималня“, където опитни политолози и бивши депутати ще обучават новите кадри как да държат реч без съдържание и как да правят обещания, които никога няма да изпълнят.

 

Класирахте ли се?

Избери отговор!
Край