Община Стара Загора закупи 100 лодки

Jun 30, 2015     zhelyo     3981
ЦЕНТЪРЪТ НА ВСЕЛЕНАТА - Поради силните валежи, община Стара Загора включи към градския транспорт и превоз по вода. За целта Общината закупи 100 лодки, с които да се движат гражданите предвид възникналите обстоятелства.

 

 Кметът на града - Живко Тодоров сподели, че цената за пътуване с градска лодка ще бъде 1 лев, като картите за намаления на ученици и пенсионери, както и абонаментните карти за безплатно пътуване ще важат и за новозакупените лодки.
 
 За сега са пуснати лодки за маршурите - Железник - Загорка, Железник - Самара 1, Железник - Кольо Ганчево, Зора - Железник.
 

Общината предвижда голям интерес от страна на турсити, за това на по-късен етап ще бъдат закупени и туристически лодки. В същото време доста таксиметрови фирми продадоха автомобилите си и закупиха моторни лодки, като цените за 1 км пробег не са се увеличили достатъчно.
 

За съжаление извънградските линии са временно преустановени поради липсата на транспорт, но в скоро време ще бъдат пуснати отново.
 

От Общината пуснаха и ново разписание. Повече информация можете да откриете на таблата по автобусните спирки.
 

Безспорно Стара Загора е един от най-проспериращите градове. Допълнителна атракция в скоро време ще зарадва постетителите и жителите на града, а именно плаване с гондола и жива музика  - старозагорската легенда Джорджано. По данни на Световната организация по туризъм  се очаква Стара Загора да измести Венеция като едно от най-атрактивните и влажни места за туризъм.
Сомор

 

Ще има ли луксозни лодки за кмета и общинарите?

Избери отговор!
Край