Социологическо проучване: 37% от българите не вярват, че изборите са на 9 юни

May 29, 2024     zhelyo     1421
ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ДУНАВА - Доверието в политическата класа и институциите достигна ново дъно, показва последното социологическо проучване. Според данните, 37% от българите не вярват, че изборите са насрочени за 9 юни, въпреки че датата е официално обявена от ЦИК и широко разпространена в медиите.

Проучването разкрива още по-интересни детайли. Над 50% от анкетираните споделят, че не са сигурни дали въобще ще има избори, като изразяват скептицизъм към всички официални съобщения и казват, че само глупавите хора вярват на медиийни публикации и те не са видели конспиративно клипче в YouTube, в което анонимен автор да каже, че наистина се готвят парламентарни и европейски избори.

Това идва на фона на множество скандали и противоречиви изказвания от страна на политиците, които изглежда са подкопали значително доверието на гражданите.
Политиците обаче не изглеждат особено притеснени и обявиха, че тези, които трябва да гласуват, ще им гласуват.

Реакциите в социалните мрежи също не закъсняха. Потребители саркастично коментираха, че може би следващата стъпка ще бъде да се съмняваме и в съществуването на самите институци. Други предлагат на изборите да се проведе и тест за реалност, за да се уверят всички, че датата наистина е 9 юни.

"Тази ситуация е ясен индикатор за сериозния дефицит на доверие към институциите в България и необходимостта от спешни мерки за възстановяване на общественото доверие" - коментира за Не!Новините измислен анализатор.

Ще има ли избори?

Избери отговор!
Край