Skype видеоконференция замества първото заседание на Парламента

Sep 3, 2013     zhelyo     5057
Очакваното с нетърпение първо заседание на депутатите на 4-ти Септември няма да се състои, обяви председателят на Парламента Михаил Миков. Вместо това народните представители ще обсъждат държавните въпроси по Skype видеоконференция.


Ние от БСП сме загрижени преди всичко за безопасността на българските граждани, а депутатите са на първо място такива. Затова предпочетохме да избегнем потенциални конфликти и всеки да си остане вкъщи, откъдето може да допринася за покачването на стандарта на обикновения гражданин. А и така ще е супер – ще можем да си пием топло кафе и какао, също като протестиращите, само че в домашен уют” - това каза заместник-председателят на Парламента Мая Манолова.


Потърсен за коментар, Миков бе лаконичен – „Гузно ми е, че върнах колегите от почивка заради отменянето на ветото на Президента. Така ще могат да са си като в отпуска – хем са си вкъщи, хем работят.”
Други депутати от групите на БСП, ДПС и Атака коментираха, че няма да са по домовете си, но тъй като са на Виваком, Цветан Василев се е погрижил да им пусне ултра бърз мобилен интернет и ще вземат безпроблемно участие в нововъведението.


Единствено възмутен изглеждаше бившият премиер Бойко Борисов: „Оф, тъкмо се понаучих на Facebook и Twitter, сега трябва със Skype ли да свиквам и да си правя акаунт?! ГЕРБ май пак ще бойкотира заседанието, защото нещо не ми се занимава сега” – коментира лидерът на най-голямата парламентарно представена партия.

choka

Мислите ли, че това нововъведение ще просперира?

Избери отговор!
Край