Нов скандал: Разрешават на агенти на ДС да заемат ръководни длъжности в ДС

Oct 16, 2013     zhelyo     4316
Нов скандал с марка ДС е напът да взриви родното общество, след като в Парламента от група депутати бе внесен текст, с който се разрешава на агенти на Държавна сигурност да заемат ръководни позиции в нея.


С новата поправка структурите на ДС ще може да бъдат оглавявани от бившите ѝ агенти, което досега не бе позволявано и мнозина от тях се оплакваха от дискриминация.


Мотивацията за предложението на депутатите е, че само кадри на ДС биха могли да управляват умело Държавна сигурност, което си е така и който го отрича, може да види, че по време на агентурното им настояще Белене бе цветущ лагер, а не запустял гьол.
Както е известно, Държавна сигурност понастоящем се използва за осигуряване на властта чрез репресии, подпомагане на икономически кръгове и вътрешен шпионаж, също както службата е правила и по времето на социализма


Това е втори пореден удар по лустрационните мерки, след като се предвижда да се позволи на агенти на ДС да бъдат в ръководството на обществените медии БНТ и БНР, което вещае още по-голяма медийна шикозност у нас.


zhelyo

 

Трябва ли агенти от ДС да ръководят ДС?

Избери отговор!
Край