България ще купи самолетоносач от САЩ, за да си направи с него трети мост на Дунав

Nov 17, 2023     Draxler     8342
СВИЩОВ/ВАШИНГТОН - Страната ни е на път да реализира нова идея, с която хем да затвърди позициите си като лоялен евроатлантически партньор на САЩ, хем да направи поредната решителна крачка към инфраструктурното си развитие и подобряването на транспортната свързаност в региона.

Замисълът е простичък, но изключително ефективен – България ще си купи нов самолетоносач от Съединените щати, но вместо да го изпрати в Черно море, ще го паркира напреки на река Дунав.

Така военната инфраструктура и техника освен за сигурност ще се използва като трети мост за натоварения трафик от камиони и автомобили между България и Румъния.
„С един куршум - два заека. Дадохме няколко милиарда за изтребители и за машини за пехотата, защо да не дадем още няколко за самолетоносач? Ще е с идеално асфалтирана палуба, върху която няма вълни и не е пестена боя от маркировката. Вместо като писта за самолети, каквито и без това нямаме, ще се използва като мост за преминаване на коли. Просто, но гениално“ – коментираха експерти от работната група, създадена между Министерството на отбраната и Министерството на регионалното развитие.

Очаква се самолетоносачът да бъде управляван до България лично от Делян Пеевски, защото той е най-отявленият евроатлантик сред политиците и е най-квалифициран по морско дело, тъй като е оглавявал борда на пристанището във Варна едва на 21-годишна възраст.

Каква да бъде следващата ни инвестиция?

Избери отговор!
Край