Румен Радев: Още изчаквам да разбера какво е казала Ванга за Христо Грозев, за да взема отношение

Dec 28, 2022     zhelyo     5258
ОНЛАЙН - Президентът Румен Радев отговори защо все още няма реакция в подкрепа към обявения за издирване от Кремъл български журналист Христо Гозев.

"Нека не бързаме, може би го издирват с причина хората. Руската федерация е показала, показва и ще показва страхотно отношение поне към някои журналисти, така че не бива да бързаме с емоционални позиции, статуси и лозунги" - споделя държавният глава.

Де факто управляващият България Радев сподели още, че е поставил задача на съветниците си да му докладват какво е предрекла Баба Ванга по темата.
"Искам да знам дали не е пък казала нещо от рода на "Наш гурбетчия ке нацупи братско джудже и оно ке ни пусне бомба". Ако Грозев ще въвлече България във война, по-добре е да реагираме в подкрепа на руските власти" - конкретизира президентът.

Все пак Радев има готовност да нареди служебният премиер Донев да привика посланик Митрофанова и да ѝ погука умилително с извинителен тон, което да бъде представено в медиите като реакция по темата.

Междувременно Бойко Борисов изпрати Росен Плевнелиев и Соломон Паси да бъдат лични телохранители на главния разследващ журналист от Bellingcat Грозев.

Трябва ли държавата да реагира по темата?

Избери отговор!
Край