Румен Радев цака ПП и БСП, връчва първия им мандат на Митрофанова като дарение за руските военни

Jun 29, 2022     zhelyo     8320
ДОНДУКОВ ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА - Огорчен от неспазването на конституционалната процедура от страна на две от управляващите досега партии, президентът се готви за ответна мярка.

След като Пълна промяна и Българската социологическа партия не се явиха на по кафе в президентството, Румен Радев е решил, че не е задължително да дава първия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство на първата по численост партия в парламента.

"Ще им натрия носовете. Едните ми викат страхливец, а другите продават оръжие на Украйна през Афганистан, които са приятели на Русия, но е много объркано" - заканил се държавният глава.
Именно заради това той няма да предложи на Кирил Петков и съпартийците му да се пробват с подновена коалиционна формула, а мандатът ще бъде връчен на посланик Елеонора Митрофанова, която наскоро обяви сметки за събиране на средства в помощ на руската армия.

"Имахме евроатлантическо правителство, редно е сега да имаме 6 месеца проруско. Аз обеднител ли съм или лукова глáва?" - попита риторично Радев, като поясни, че обеднител значи да направи оядените политици бедни като народа, вадейки ги от власт на всеки няколко месеца.

Ако изборите бяха днеска, за кого щяхте да метнете?

Избери отговор!
Край