Карат роми да се представят за сирийски бежанци, за да се точат европари

Sep 3, 2013     zhelyo     6001
Кампания за предрешаването на цели ромски общности като бежанци от Сирия бе предприета в страната, след като се разбра, че страната ни ще кандидатства за помощи от Европейския съюз.


Приемането на бежанци от размирната близкоизточна страна тече от месеци, но интерес към темата обществото разви едва напоследък, след като еврокомисар Кристалина Георгиева съобщи, че страната може да кандидатства за еврофинансиране за този хуманитарен акт.


Предприемчиви нашенци вече уговарят представители на някои малцинства у нас да бъдат настанени в импровизирани лагери, докато мине инспекция, та да се получат помощи от Ангела Меркела и брат ѝ - Франсоа Оланд.
Очаква се организаторите да обещаят процент, за да зарибят желаещи да играят ролята на бежанци, но е възможно крайно бедните ни сънародници да се навият да живеят наистина като такива, ако се окаже, че общежитийните условия са по-добри от тези в гетата.


Театрото щяло да бъде съобразено и с политическата обстановка у нас, като е възможно ромите да работят по две работи, ако се наложи да участват за масовка в някакви протести.


zhelyo

Бихте ли се направили на бежанец за няколко еврона?

Избери отговор!
Край