Решено: Издигат Пеевски за председател, за да е прекалено зает да прави поразии

Oct 21, 2022     zhelyo     4160
48-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ - Депутатът Делян Пеевски от Движението за права и свободи се оказа консенсусната фигура, която ще получи подкрепа за председателския пост в Парламента.

Контраитутивната номинация и още по-контраинтуитивната ѝ широка подкрепа идва след безсънни нощи на преговори, караници и страхове от симптоми на задкулисни договорки.

Пеевски е подкрепен от ДПС по личностни убеждения, както и от неформални части и от другите партии в Народното събрание, но основната тиражирана теза е, че ще бъде зает с парламентарна дейност и няма да му остане време за олигархично хоби.
Същевременно кандидатурата му дори на хартия е разумна, тъй като е разпознаваемо лице с дълъг политически опит, юридическо образование и е показал, че може да си колаборира с представители на други партии, строейки мостове във времена на разделение.

Очаква се новият председател да бъде гарант за диалогичността, спазването на закона и същевременно да си отдъхне от това да седи до Йордан Цонев и така да изглежда все едно са го сложили до зубъра на класа, за да прихване малко парламентаризъм, че има вероятност да има двойка за срока.

 

Очаквахте ли по-смешна номинация от Не!Новините?

Избери отговор!
Край