Радев иска пращане на оръжия и мобилизация на българи в подкрепа на Русия срещу Вагнер

Jun 24, 2023     zhelyo     6936
ДОНДУКОВ НА ДОН - Президентът Румен Радев призова всички българи, които милеят за Русия, да се мобилизират и да защитават втората си майковина от частната военна компания Вагнер.

В специално обръщение към нацията той заяви:
Братя и сестри, днес Русия е изправена пред една от най-големите заплахи за своите суверенитет и териториална цялост. Собственикът на “Вагнер” Евгений Пригожин е започнал военен бунт срещу законната власт на президента Владимир Путин и се опитва да свали режима с помощта на хиляди наемници, престъпници и джендъри. 

Завладял е Ростов на Дон, Воронеж, неговите войски пътуват към Москва. Законната власт има нужда от спешна помощ. Призовавам българското правителство да покаже, че не е безродна маша в ръцете на чужди посолства и да проведе бърза мобилизация, като прати батальони в подкрепа на г-н Путин.
Също така призовавам да бъде изпратена военна техника, оръжия и боеприпаси, за да може руският народ да се защити от терора.

Случващото се в Руската федерация неприемливо и недопустимо през 21 век. Русия е наш стратегически партньор и приятел, а руският народ ни е толкова близък роднина, че даже почти не е ОК да правим секс с него. Ние имаме обща история, култура и духовност. Ние не можем да останем безучастни към тази трагедия. Ние трябва да покажем своята солидарност и подкрепа към руския народ и президент.

Ако не спрем Вагнер сега и там, войната може да дойде тук при нас. Ние не се въвличаме във военен конфликт с изпращането на военни и техника, ние вече сме въвлечени в него. Въпросът е дали ще помогнем на законния ред или ще изчакаме тиранията да дойде в домовете ни.

Обръщам внимание на правителството, службите за сигурност, армията и обществото. Нека бъдем готови за всеки изход от кризата в Русия, но нека направим всичко по силите си законността да възтържествува. 

Братя и сестри руснаци, България е част от европейското семейство по неволя, но ние не забравяме своите корени и своите приятели. Русия е най-големият ни приятел и най-дълбоко проникналият в нас корен. Ние сме с вас, братя руснаци. Ние ще ви помогнем да преодолеете тази тежка провокация. Ние ще ви защитим от Вагнер. Бог да е с нас!

Пишете ли се доброволец?

Избери отговор!
Край