Пореден българин почти успя в чужбина, докато не му се натресоха други българи

Aug 22, 2023     zhelyo     6022
БАКУ - Поредна история за нашенец, докосващ се до крайния успех, бе секната от налазването му от други нашенци зад граница.

Нургюл Салимова стана 4 034 671-ата с подобна съдба, след като походът ѝ към Световната купа по шахмат бе секнат от нашенци, открили възможността да се облажат от успеха ѝ.

"Всичко беше добре. Бях концентрирана, побеждавах си, бях сама. По едно време дойде г-н Пеевски да ми подари златни зарчета, за да съм играела по-добре и освободено. Предложи ми и вафла и един пакет с ориз, помощ от ЕС, ако съм гладна" - сподели загубилата втория тайбрек от рускиня, приличаща на Петьо Еврото.
Впечатляващото състезание за Салимова е станало обект на внимание от страна на всевъзможни българи, много от които искрено настоявали да ѝ помогнат, за да стигне върха на света, само за да могат скромно да се похвалят после, че са допринесли за успеха ѝ.

"Шахматното състезание вървеше добре за българската страна, докато не се намеси останалата българска страна" - обобщи спортният журналист Ярослав Хашеков.

Как могат да успеят българи в чужбина?

Избери отговор!
Край