Днешният понеделник е неработен, ще се отмързелува съботата

Mar 23, 2015     zhelyo     5037
КЪДЕТО СЪБОТА СЕ Е РАБОТИЛО - Днешният първи делничен ден на седмицата е неработен, припомнят от социалното министерство посредством досаден кламер в ъгъла на вашия Windows 98.


Денят е неработен, за да се отмързелува работната събота, която залости в офиси и работни места хиляди хора, които иначе щяха да ометат тройка кебапчета с картофи и бира на приятното по изключение за събота време.


"Като за понеделник, времето е ок, но в събота си беше яко. Но щом са решили, налага се да си отмързелуваме" - споделят хората, чийто работен график бе подменен заради отработването.
Работната сила на родината днес ще се наспи, ще си направи палачинки, ще свърши по нещо вкъщи или ще иде при роднини да отметне виждане с тях, но типично за отработвателните и отмързелувните дни всичко това ще бъде претупано и вършено с умора и разсейване, защото човешкият организъм не е свикнал на извънредни обстоятелства и резки промени в графика.


Както е известно, традицията да се отработва в събота е създадена, за да може нацията да отмята по още около 12 лева от външния си дълг, изтрезнявайки на работното си място, вместо вкъщи или в парка.


zhelyo

Който не мързелува, не трябва да...

Избери отговор!
Край