Строителите на "Подпорната стена" в Алепу излязоха на протест

Jul 7, 2021     Дали Илиев     3254
ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - Строителните работници, инвеститорите и архитектите на "Подпорната стена" в Алепу излязоха на протест. 

Те протестират срещу забраната за строеж върху плажа на това полезно за целият Свят съоръжение.

Към стотиците протестиращи кофражисти, арматуристи, дюнокопачи и дюноурбанисти се присъединиха и десетина емемейци, предвождани от човек с прякор Стъпи, който се обяви за техен председател и заяви, че те протестират от името на пчелоядите, чиито права се нарушават с тази строителна забрана.
Килиите, наподобяващи хотелски стаи, били предназначени за гнездене на пчелояди и други видове под егидата на неговата федерация и забраната за строеж нарушава техните права да се самоопределят на пчелояди или какъвто си искат друг вид "яди". 
 
Паралелно с протеста по националните телевизии в праймтайма се завъртя агитационен клип за строежа в който блажни хора, казват благи думи и се облажват още повече. 
 
Човек, представил се като архитект Гиньо Наглев, заяви, че е убеден в успеха на протеста, защото той е организиран по съвършените правила на "Протест тип Ковачки" - това са протестите на които крупен концесионер на въгледобивни мини пращаше да протестират и извозваше със собствен транспорт пред Парламента, клети миньори на които той не е плащал заплати с години, но те не искали нищо от него, а от държавата.  

Ще посмеят ли другите медии да отразят това?

Избери отговор!
Край