ЦИК: Ще гласуваме наопаки, всеки ще избира кого най-малко подкрепя

СОФИЯ, ЦИК - Обрат в изборните правила в последния момент обявиха от Централната избирателна комисия, като обещаха евентуално да няма нови промени поне в рамките на тая седмица.

Няма да гласуваме, като отбелязваме коя партия подкрепяме, а ще отбелязваме коя партия не искаме да влиза в Народното събрание. Опцията "Не подкрепям никого" пък ще бъде заменена с "Подкрепям всички."

От Комисията обясниха неочакваното решение с това, че вече няколко пъти гласуваме и не може да се състави правителство, а хората не спират да протестират СРЕЩУ определени партии. Това довело до съвсем логичното решение на предстоящите избори да гласуваме не ЗА, а СРЕЩУ, като надеждите са тази промяна да отпуши патовата политическа ситуация.
От всички големи партии и коалиции се обявиха срещу гласуването срещу, от което възникна объркване поради двойното отрицание и вече не е ясно кой какво желае, както досега.

Международният отзвук от новината все още е колеблив. От Венецианската комисия обявиха, че три пъти са прочели решението на националния избирателен орган отпред назад и отзад напред, но не го разбират и смятат, че има грешка в превода. В същото време преводачите към Европейската комисия в Брюксел се кълнат във всичко свято, че всички документи са преведени коректно, а Google Translate е забил и не се отваря, за да се сравнят нещата.

 

Как смятате че трябва да се гласува?

Избери отговор!
Край