Пеевски ще бъде новият председател на Парламента

Jun 17, 2022     zhelyo     15980
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - След близо 4-месечно отсъствие в Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски ще се завърне в пленарната зала.

От ГЕРБ, ДПС, И Т.Н. и Възраждане са си стиснали ръцете около номинацията му за председател на Народното събрание след отстраняването от поста на Никола Минчев, който вчера бе обявен за прекалено добър да заема пост, на който са стоели светила като Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Александър Йорданов.

Според колегите на Пеевски той е обединителната фигура, която може да накара цялата зала да мълчи и да спазва правилата.
"9 години същите тия, дето ни викат, че сме се продали и предали на мафията, го дамгосват човека. Но вече ни е ясно, че сме от една порода и сме се лъгали. Затова той заслужава шанс" - сподели председателят на И Т.Н. Тошко Йорданов.

От ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят Пеевски не поради лични симпатии или някаква друга близост, а за да гледат как си късат ризите жълтопаветниците и сояджиите.

Доводът за подкрепа от Възраждане пък бил, че всеки, санкциониран от САЩ и взимащ пари от руснаците, няма как да е лош човек.

Как ще се справи Пеевски от 1 до 10?

Избери отговор!
Край