Откриха български шофьор, който си признава, че и той е идиот

Sep 6, 2023     zhelyo     2253
БАН -  Учени от Българската академия на науките откриха нашенски шофьор, който си признава собствените когнитивни дефицити и не обвинява само другите.

Това е безпрецедентен случай в историята на българското шофьорство, тъй като досега всички се смятаха за безгрешни и обвиняваха всички останали участници в движението за всевъзможни спорни ситуации, дребни инциденти и големи трагедии.

"Няма спор, че голяма част от хората зад воланите, пешеходците, колоездачите, мотористите и тротинетърите са дебили. Но се случва и аз да съм малоумен, да не съобразявам неща, да се пререждам в последния момент на светофар, да не спра на пешеходна или да цуна две ракии, преди да се кача в колата, щото аз си се познавам" - споделя научното откритие под формата на самокритичен човек.
Откритият шофьор е пожелал да запази анонимност от страх, че може да бъде набеден от останалите водачи за всичките им несгоди на пътя. 

"Винаги съм се чувствал като един от най-добрите шофьори на света, но в един момент си дадох сметка, че всъщност не съм толкова добър, колкото си мислех. Видях толкова много глупости по пътищата, че разбрах, че и аз понякога съм идиот. Далеч не съм най-големият, надявам се да огранича дебилните си прояви занапред с малко повече себеусещане, смиреност и старание" - пожелава си изключителният човек.

Той твърди, че е решил да признае за грешките си, за да даде пример на другите шофьори да приемат, че самочувствието им на безгрешни майстори зад волана понякога е подвеждащо и често самите те са прости галоши.

"Не съм перфектен шофьор, но поне съм честен със себе си и с другите."
 

Какви шофьори сте?

Избери отговор!
Край