Орлов Мост: Писна ми, оправяйте се

Jul 23, 2013     zhelyo     7974
Орлов мост заплаши, че ако протестите не спрат или не се насочат по друг маршрут, ще излезе в отпуск и ще замине за морето. По думите на ключовото столично кръстовище, протестите са влошили и допреди това лошите условия за труд и са повишили нивата на стрес на моста.


В отворено писмо до протестиращите мостът съобщава, че уважава демократичната свобода на протестиращите, но вече му идвало в повече. Ако протестите продължат, Орлов мост щял да се премести в Китен.


Група колеги на Орлов мост, сред които Лъвов мост, мостът Чавдар и Мостът на влюбените, излязоха със становище в негова подкрепа. Очаква се и мостове от страната да последват примера им.
Правителството на Пламен Орешарски моментално използва случая, за да призове протестиращиет да спрат, с аргумента, че Орлов Мост е ключов за движението на столицата. Йорданка Фандъкова успокои столичани, че дори Орлов мост да отиде на морето, общината има готовност да командирова някой от по-малките мостове, като е възможно дори временното командироване на мост Герджика или Аспаруховият мост от Варна.


"Общината е предвидила такава възможност още при назначаването на Орлов мост. Обсъждаме различни възможности", заяви Фандъкова.


Единствено Дунав мост се обяви против Орлов мост, като го нарече лигльо.


Дон Асенчо

 

На чия страна сте?

Избери отговор!
Край