Столична община спира движението по някои улици, за да не се травмират дупките

Jan 13, 2022     Митко     6152
БАХ МАА МУ, МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ТУКА БЕШЕ ЗДРАВО. Столична община ще спре движението по някои възлови булеварди и по-малки улици, за да не създава излишен стрес за уличните дупки.

До крайната мярка се стига след като Фондация "Приятели на дупките" заплаши градската управа със съд и административна санкция за дискриминация спрямо уличните дупки:

"За кучета и котки може, а за другата общинска собственост - дупките, не може" - коментираха от фондацията.
Самите дупки подкрепят идеята и са на мнение, че само така ще се внесе малко спокойствие в иначе претежкото им (често над 20 тона) ежедневие:

"Вие давате ли си сметка какво е да си улична дупка? Всеки ден върху теб минават хиляди тонове, и всеки път, без изключение, отнасяш по една псувня за благодарност. А когато завали и се напълниш с вода? Знаете ли какво е усещането да ви ръгат няколко деца с пръчка цял час?" - оплаква се дупка в една от уличките до Попа.

"На кучетата им спряха гърмежите, а на нас ще ни спрат ли тировете най-сетне?" - пита друга дупка недалеч от Сточна гара.

Все още се очаква уличните дупки да излязат с решение какъв е полът им, за да могат да получат помощ и от други неправителствени организации.

Имате ли си людима улична дупка?

Избери отговор!
Край