Обръщат посоката на движение в София в памет на Елизабет II

Sep 8, 2023     жоро     3387
СОФИЯ - Временно изпълняващата от 2005 година насам длъжността кмет на София Йорданка Фандъкова обяви, че до края на септември движението в града ще бъде обърнато по случай годишнината от смъртта на кралица Елизабет Две.

"За да не настане пълен хаос, няма да обърнем платната за движение, а просто самото движение в платното ще се промени. Ще се кара възможно най-вляво и ще се задминава от дясно, а не както законът гласи в момента, че трябва да се движим възможно най-вдясно или в най-дясната лента или тротоар. С две думи ще сме основно у лево" - обясни промените тя.

Изненадващо новината не предизвика смущение, а беше приета с еуфорично равнодушие.
"Ами аз така или иначе си карам предимно у лево, сега поне ще е за кауза" -  сподели таксиметров шофьор с поочукана от живота и работата жълта баничарка.

"Ще дойдете на моето, мишкиии!" - написа в социалните мрежи Киро "Куршума" от BMW клуба Джигити Без Граници.

От КАТ ни разкриха под секрет, че се надяват хората да привикнат с временната промяна на движението и тъй като много обичат да карат предимно в лентата за изпреварване, след като отпадне реорганизацията, всъщност ще са свикнали да карат вече предимно в правилната (дясна) лента.

Каква ни е кралицата, че да трябва да ѝ караме наопаки?

Избери отговор!
Край