НСИ: 95% от населението на България е против насилието, но...

Aug 2, 2023     zhelyo     3655
СТРАНАТА - Според последното проучване на НСИ, 95% от населението на България се изказва против всякакви форми на насилие, но в същото време го оправдават с различни доводи. Най-често използваните аргументи са, че насилието е необходимо за като начин за изразяване на несъгласие, раздразнение, разочарование, объркване или весело напиване.

Българите оправдават насилието още за отмъщение, за наказание или за проява на сила на характера.

Нашенците същевременно са много критични към насилието като обществен проблем, но по-толерантни към него като индивидуално поведение. 3% смятат, че насилието е въпрос на ценности и предците ни в пещерите са го използвали като основен начин за комуникация и забраната за насилието би накарало безброй кроманьонци, кроманьонки и изнасилвали ги неандерталци да се въртят в гроба.
2% пък са пълни психопати и няма какво да се направи с тях, само да си плюем в пазвата да не са ни комшии или роднини.

"Е, понякога шамарите са наложителни. То е все едно да ядеш без хляб. Не може без шамари. Иначе не бива да се прекалява, както и с хляба не бива да се прекалява" - споделя жена над средната възраст, която гледа да ограничава и хляба, и боя, но понякога просто човек не може да се ограничава и му се живее.

Колко процента е съдържанието на не!новина в горния текст?

Избери отговор!
Край