Независимите жени пред нова дилема – кой от трите пола трябва да плати морето?

Apr 12, 2018     Katusha     5557
НАВРЕД - Независимите жени, които сами си изкарват парите за биомляко от 5 лв. кофичката и чанти от Милано, са пред нова дилема.

На фона на разгорещения дебат за правата на дамите, Истанбулската конвенция и равенството на работното място, те се зачудиха кой от трите пола трябва сега да плати почивката на морето тази година.

В тайните женски общества с лого от розов пентаграм се обсъжда идеята, че равенството е нещо много важно, но могат да се правят компромиси, когато някой трябва да чисти снега от колата или да поеме разходите за лятната ваканция.
„Ние искаме независимост и идентични права с мъжете още днес, но август е време за почивка както от работа, така и от граждански активизъм“, пишат в съвместно изявление до медиите от Българската асоциация за равноправие на лизинг и Сдружение „Антилопи и газели за един по-хубав тен“.

В съобщението им се казва още, че е нормално мъжете да са по-силния пол понякога, като се има предвид в колко много аспекти превъзхождат жените – брой пъпки на гърба, децибели и гастрономически характеристики на пръцкането, привързаност към майките си и други.

Мъжете светкавично реагираха на изявлението, като бедните от тях се застъпиха за повече равенство между половете и плащане на сметките 50/50 или 33/33/33, докато богатите настояха, че биха дали мило и драго за една умна и стойностна дама, с която сексът на първа среща да е по любов.

Независими жени ли сте?

Избери отговор!
Край