Мария Гербиел не била разбрана, предложила Гешев за еврокомисар, обеща му място в детска градина

May 12, 2023     zhelyo     6774
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - Днес кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Гербиел проведе доуточняващи срещи, за да успокои вчерашните страсти и да помоли Иван Гешев да не разлиства папките, с които е напуснал България.

"Предлагам смяна на главния прокурор не от други съображения, а защото г-н Гешев би бил идеален еврокомисар на мое място. Начетен човек, справедлив, евроатлантик, борец срещу словото на омразата, антисемитизма и руските шпиони" - поясни стокирания смисъл във вчерашните си изказвания кандидат-премиерката.

Намиращата се в неплатен отпуск кандидатка за оглавяване на изпълнителната власт в България се извини, че не е била разбрана правилно, и допусна, че за 15 години на Запад може би е позабравила родния език и пожела да мине на брюкселски.
"Като компенсация за причинения стрес вчера, предлагам на главния прокурор и бонификация - място в детска градина, което разбирам от местните българи, че е страшно ценна придобивка само за привилегировани и хора с високи постижения в изфабрикуването на ТЕЛК-ови решения."

Очаква се Гербиел да прекара уикенда, учейки имената на бъдещите си министри и извинявайки се на всички от ГЕРБ, изтръпнали от възможността Иван Гешев да разлисти папките и от тях да изпаднат барселонски къщи за тъщи и други работи.

 

Как ще реагира Гешев?

Избери отговор!
Край