Синът на Марешки доизвозва старите Бентлита на баща си

Mar 10, 2021     Петър Петров     12140
ВЕХТОШАРСКО БЕНТЛИ - От както има навършени 18 години и шофьорска книжка, Веселин Марешки-младши не е изменял на ценностите, насадени от баща му, а именно, че „Всяко Бентли трябва да се дозивозвза, докато не се навършат поне 2 години от излизането на модела."

„В гимназията, когато ходех на училище, спирах в съседния квартал, за да не видят съучениците ми с каква каруца идвам на училище", споделя Марешки младши в интервю, което трябваше да проведем по телефона, тъй като Wifi технологията в одрусаното му ново старо Бентли е на твърде базисно ниво, за да поддържа видео връзка. 

„Децата могат да бъдат жестоки. Но сега, 10 години, 4 езика и 3 доброволни мисии към Unicef за строене на кладенци в Африка по-късно, съм благодарен. Именно тази скромност ме направи човека, който говори с Вас днес по ваучер."
Междувременно, от бюрото по труда разследват Веселин Марешки-старши за работническа експлоатация над сина си.  

„Просто не е морално да плащаш 1000 лева заплата на 30-годишен професионалист, владеещ 4 езика, завършил висше образование с отличие, и то по ирония на съдбата именно по Финанси, и то в Лондон, Меката на финансовия сектор в Европа, който на всичкото отгоре има няколко години стаж в компанията," казаха от бюрото.

 „С това темпо на финансово развитие, неговите собствени деца ще имат да доизплащат студентските му дългове. Това може и да е в духа на ценностната система на скромното домакинство Марешки, но е лоша реклама за работните възможности и икономиката на България като цяло."

Марешки старши отвърна на обвиненията с обяснението, че удържа пари от заплатата на сина си, понеже Марешки-младши има да му връща за бензин и поддръжка за няколко години назад.

„С лихва," добави Марешки-старши. „Въпросът е принципен."
Петър Петров

 

Как ви влияе ефектът Марешки?

Избери отговор!
Край