МЗ: Линейките в София ще обслужват само гробищата занапред

May 29, 2014     zhelyo     2419
СОФИЯ - Идеята линейките в София да тръгват от бензиностанциите ще бъде трансформирана. Вместо оттам, екипите на Бърза помощ вече ще тръгват от гробищните паркове в София, тъй като вероятността после да карат обратно към тях вместо към болниците, е прекалено голяма.


Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева докато разсъждаваше защо човек с толкова огромно чело като нейното не е станал футболист, а се занимава с медицина.


Крайно време е да приемем, че животът е изцяло на късмет и карма. Медицината е за ако някой го боли гърло, да му се даде да посмуче”, допълни анализа си Андреева, обаждайки се на 112 да попита дали ще е удобно някоя линейка да я изведе тайно от НС и да я хвърли до мола.
От МЗ признаха, че малкият брой линейки в София е проблем, но не чак толкова наболял, колкото това, че липсват дефибрилатори, съвестни лекари и адекватно заплащане. Не е тайна, че повечето лекари карат допълнителни смени в сладкарници Неделя, за да не умрат от глад, докато  чакат техни колеги да им влеят малко глюкоза.


beasta

Защо здравната система куца?

Избери отговор!
Край