Лекари от Пирогов издадоха фалшив смъртен акт на Кацаров, той няма как повече да е министър

Jul 20, 2021     zhelyo     21583
СОФИЯ - Ескалацията на спора между служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров и лекарите в Пирогов, подкрепящи уволнения шеф на болницата проф. Асен Балтов, продължи и днес.

След като вече няколко пъти излизаха на протест и блокираха кръстовището пред болницата си, днес те взеха още по-сериозни мерки в искането си на оставка.

Пред нашата медия протестиращите обясниха, че фалшивият смъртен акт на Кацаров не е мафиотски начин за сплашване, а инструмент да го отстрянят от поста му.
"Неволята ни научи вече. Системата е толкова сбъркана, че единственият начин да се оцелее в нея е чрез нарушения. Дали ще напишем друга пътека, за да не лекуваме пациентите от джоба си, или ще издадем документ, според който вреден министър вече не съществува - всичко е с цел да продължим съществуването си. Сигурни сме, че колеги от цялата страна биха направили същото" - сподели един от лекарите, издали смъртния акт.

По този начин в момента документално здравният министър не съществува и неговата позиция временно се заема от заместниците му, но се очаква те да бъдат записани за трансплантации в Правителствена болница, ако не са съгласни да върнат проф. Балтов.

На чия страна сте в този спор?

Избери отговор!
Край