КТБ и ПИБ купуват останалите банки, за да решат проблема с концентрация на държавни пари

Sep 20, 2013     zhelyo     5320
От централата на Първа инвестиционна банка коментираха предстоящата сделка около сливането на институцията с МКБ Юнионбанк, която бе разрешена вчера от БНБ. Акцията била само началото на преодоляването на проблема около концентрацията с държавни пари в банките.


"Служебното правителство прие една своеобразна диверсификация на държавните пари с ясната цел да удари по нас и КТБ. Ние сме съгласни с нея и апелираме парите да се разпределят във всички банки, ние ще ги купим" - обявиха от ПИБ.


Според секретни източници, известни само на няколко бивши служители от СДОТО и собствениците на техните тефтери, от Корпоративна търговска банка се готвят също да си купят малка банка, с която да преборят монопола над държавните пари.
Така очакванията са банковият сектор в страната да продължи да има солидна ликвидност, без да се влияе от законите, както е правил и досега.


Същевременно стана ясно, че парите на държавните фирми не са чак толкова много вече, така че няма за какво толкова да се бучи, предупреждават хора, които като говорят - трябва да се слуша, за да не си вграждаме сенките по разни манастири.


zhelyo


 

В колко банки си държите парите?

Избери отговор!
Край