Измамници представяли акция на НАП за връщане на 1000 лв данък за измама!

Sep 12, 2014     zhelyo     4164
СОФИЯ - Група искусни мошеници се представя за служители от НАП, предупреждаващи по медиите, че съществува измамна схема за набиране на чувствителни банкови детайли от хората под претекст, че имат да получават обратно 1000 лева.


Дръзките измамници вече от 2 дни се подвизават и в медиите, предупреждавайки хората, че тия 1000 лева, които трябва да се върнат от данъчните, са лъжа, само и само да ги прецакат да не получат тази приятна сума.


"Съобщението до клиентите на НАП е изпратено от billing@nap.bg и в него има прикачен файл, който отвежда към пълно копие на английската версия на сайта на агенцията. В него се искат данни за дебитна карта, включително и кодове за сигурност и IBAN. Това е стандартната практика на НАП" - споделя истински служител на НАП.
От ДАНС също поясниха, че през последните дни има хора, които се представят за служители на Агенцията и поемат ангажимент да разследват "измамната схема", само за да изплашат хората да не получат едни 1000 лева.


Междувременно същите измамници се представили за консорциум, представляващ държавния фонд на Оман, като са получили банковите детайли, PIN-кода и секретния 3-цифрен номер на гърба на дебитната карта на БНБ с обещанието да изсипят няколко милиарда в КТБ.


zhelyo

Кое е измама?

Избери отговор!
Край