Иванчева: Парите ми трябваха за организиране на независимостта на Младост от България

Apr 17, 2018     zhelyo     18416
Не!Новините успяха да вземат интервю от Десислава Иванчева, точно докато тя бе арестувана, а престижният народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров заснемаше събитието за Facebook, откъдето откраднахме горния кадър.

Ето какво рече тя:

zhelyo: Госпожо Иванчева, накъде така?
Десислава Иванчева: Берях пари. Завиждат ми и ми връзват ръцете. Кажете на младостчани, че в момента ръцете ми буквално са вързани и да не ме търсят.

zh.: За какво са тези пари? В публичното пространство се говори, че сте получили 70 000 евро като част от подкуп от 250 000, заради който да разрешите строеж.

Д.И.: В общи линии е така. Взимам този подкуп, за да финансирам независимостта на Младост. Трябват ни пари да вдигнем ограда по границите с корумпираната и строяща наляво-надясно България.

zh.: Защо не пробвахте в kickstarter?

Д.И.: Хората в Младост не обичат да плащат, защото са все още с българско съзнание. Като обявим независимост, тогава ще можем да очакваме местен патриотизъм.
zh.: И сега к'во - в затвора?

Д.И.: Знаете как е - задържане за 72 часа. После 5 години дело, прокуратурата ще спретне обвинение на нивото на тройкаджия в шести клас. Ако имам повечко късмет, ще осъдя и България в Страсбург за 3-4 милиона. Само ме забавят малко.

Завеса.

Щяха ли да я арестуват, ако беше от ГЕРБ?

Избери отговор!
Край