Без интернет за празниците, за да обърнат хората внимание на семействата си

Dec 16, 2013     zhelyo     12904
Коледно-новогодишният празничен цикъл ще премине с експериментално спиране на интернет, за да може хората да обърнат повече внимание на близките си. Това решиха от Държавната агенция по интернет.


"Дори на Коледната трапеза внукът ми не спря да цъка Facebook по телефона си. Успя да честити Коледа на всичките си 730 приятели online, но не и на семейството си на същата маса" - споделя председателят на Агенцията по интернет Продан Купков.


Интернет ще бъде спрян в 23:59 на 23-и декември и ще бъде пуснат чак по обяд на 1-ви януари, или когато техниците изтрезнеят. През всички дни ще има по 20 минути интернет в 16:00 следобяд, за да може хората да си upload-нат празничните снимки, защото така или иначе щели да снимат трапезите си.
Ако мерките не доведат до масови истерии и сплотят семействата, се предвижда интернетът да бъде спиран внезапно и без поводи за по 2-3 дни, така че хората да свикнат да си обръщат внимание и без особени причини.


Същевременно за тези със скучни близки се предвидени мерки от типа да си извадят старите дискове с филми, записани в периодите, когато хард-дисковете бяха малки, а пиратството костваще няколко денонощия даунлоудване с по 20 kb/s.


zhelyo

Как ще избегнете прекомерните контакти с родата си?

Избери отговор!
Край