“Златна зора” се мести в България, където толерирали всякакви примитивизми

Oct 2, 2013     zhelyo     5117
Ръководителите на неонацистката партия Златна зора в Гърция бяха арестувани, а премиерът Андонис Самарас обеща партията да бъде заличена от политическата карта на южната ни съседка, което доведе до редица апели движението да се пренесе в България.


"В България абсурдното поведение, расизмът и екстремизмът най-много да доведат до леко смутено цъкане с език, иначе всичко се позволява" - пишат поддръжници на "Златна зора" в интернет, обсъждайки бъдещето на партията си.


Гръцките неонацисти сочат спокойното участие на Атака вече в трети парламент подред, а също така допълват, че на футболните мачове у нас най-популярният рефрен са маймунските звуци по адрес на чернокожите футболисти.
"В България има разбиране и толерантност към абсурдното разбиране за патриотизъм, което изповядваме като секта на хора с примитивни възгледи за човечеството" - въодушевен бе друг симпатизант на разпадащата се партия.


Същевременно у нас хубавото е, че повечето такива настроения си остават само на приказки и крясъци, щото дълбоко в себе си българският народ е създаден от гостоприемни хуманисти.


zhelyo

Бихте ли гласували за Златна зора?

Избери отговор!
Край