ГЕРБ издига Славена Точева за премиер, Борисов ѝ отстъпва лидерското място

Apr 4, 2023     zhelyo     6316
СЛЕД ИЗБОРИТЕ - Рекордьорката по преференции на последните избори Славена Точева ще бъде издигната за министър-председател на България от победилата партия.

Тя получи 10 155 преференциални гласа и се утвърди на трети поредни избори като политикът с най-голямо доверие на парламентарни избори.

Това доведе до преосмисляне на функцията на Бойко Борисов, който загуби преференциалните битки в София от Ицо Хазарта и в Пловдив от Никола Минчев, което доведе бившия премиер до смирение и той подходи към темата философски.
"Ако беше партия сама, тя щеше да е 10-та по сила и то с гласове само от област Варна. Очевидно народът ни показва, че иска млади лица да поемат кормилото на страната и с радост ще отстъпя на Славена не само да бъде кандидат за премиер, но и председател на ГЕРБ. Мен не ме мислете, ще ида треньор на Челси" - заяви Бойко Борисов, горд, че най-после има с кого да сподели лидерската отговорност.

Предвижда се зам. председател на партията и вицепремиер и министър на правосъдието да бъде Стефан Апостолов от Симитли. Футболният съдия и син на симитлийския кмет получи над 7000 преференции и е втори по популярност след Точева в страната.

Ще получи ли Славена Точева подкрепа от другите партии?

Избери отговор!
Край