Фандъкова: Събаряме Манастирски ливади, признаваме, че е гадно

Oct 16, 2018     zhelyo     13456
СОФИЯ - В разгара на споровете в какво бе превърната София в последните десетилетия Йорданка Фандъкова за първи път зае твърда позиция.

Кметицата на столицата заяви, че е наредила през декември да бъде съборен сравнително новият и растящ навътре в себе си квартал Манастирски ливади.

Причините според Фандъкова са очевидни - абсурдна инфраструктура, архитектура, приличаща на миш-маш и недопустим компромис с качеството на живот, неподобаващ за една европейска столица.
"Нищо, че повечето не е в гаранция. Нищо, че не е имало някакъв красив план как ще изглежда целият квартал, преди да се случи тази строителна содомия. Нищо, че ще е скъпо. Събаряме всичко и после ще пуснем конкурс за архитектурния и инфраструктурен облик на Манастирски ливади" - заяви тя, сякаш ѝ е писнало на пениса само да я критикуват.

"Ми, гадно е. И аз не обичам гадно" - оправда тя острия си и решителен тон.

Жителите на Манастирски ливади, приели да живеят в тези условия, обясниха, че така или иначе предпочитат да се върнат при роднините си, вместо да инхалират прах от вечните строителни площадки, така че неочаквано - скандал няма.

Кое друго да съборят?

Избери отговор!
Край