Нено Димов: Безстопанственото управление на ВИК Перник е причината за пожарите в Австралия

Jan 8, 2020     gostsamo     6516
ВИК МЕЛБЪРН - Министър Нено Димов днес коментира най-наболелите теми в страната и чужбина, затвърждавайки стремежа на правителството да се отчете като международен играч.

Пред репортери той обяви, че ВИК Перник е отговорно за разгорилите се пожари в Австралия.

"Безстопанственото управление на дружеството в продължение на години е причината сега да го има това положение" - заяви министърът пред репортери и добави: "Правителството взима всички мерки, за да изглежда, че прави нещо, докато водата пак тръгне сама и всички забравят за случилото се."
На въпрос дали ВИК дружеството не е държавна собственост, министър Димов възмутено отговори, че "в България държава няма, така че няма как да ѝ се търси отговорност за създалата се ситуация".

"Все пак сме говорили с прокуратурата да намерят някой циганин, който да се окаже, че е източвал незаконно язовира" - добави той. "Очаквайте в най-скоро време снимки и пресконференция от г-н Гешев, който да демонстрира как циганинът е точил язовира с маркуч".

В края на брифинга министърът отново се върна към темата с Австралия. Той заяви, че може да се намери нещо положително в цялата ситуация, защото вече се разработва план италианския боклук да се изпрати за горене заедно с коалите.

Оти в Перник вода нема?

Избери отговор!
Край