Депутатите приеха програмистите да минат на хартия, за да е по-ясно какво вършат

Jan 26, 2023     zhelyo     13000
Дописката звучи като от Не!Новините и за ваша изненада е именно от там. Просто имаме и рекламодател да ни се неначуди човек на късмета. Кликнете линковете обилно, за да поощрите хората!

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
- Спешни поправки в Трудовия кодекс и Закона за регулиране на информационната промишленост бяха приети на първо и второ четене в съответните парламентарни комисии. 

Всички продукти в областта на информационните технологии, произвеждани в България, ще се произвеждат ръкописно, за да е ясно проследимо кой какво е направил и да е разпознаваемо от графолог.
Предвижда се промените да бъдат приети съвсем скоро и в пленарна зала, като засегнат ще бъде целият IT сектор от хората със заплати по над 10 000 до тези, едва свързващи двата края с по 3 хиляди български лева, живеещи едва малко по-луксозно от момчетата, които по цял ден се бъхтят в залите.

Целта на замяната на дигиталните и облачните носители на информация с хартиени е да направи работата на програмистите, инженерите, девелъпърите, кюея, маркетинга и дори ейчарите по-разбираема за обикновените хора и евентуалните разследващи органи.

Друга полза от де-дигитализирането на IT сектора ще е и предпазването му от хакерски атаки или изкуствен интелект, който да пороби хората.

"Вече сме поръчали 12 ТИР-а с хартия, за да направим бекъп спрямо новите изисквания. Имаме един Front-end Game Developer, който вече се записа на опреснителни диктовки във вечерно училище, защото не е писал на хартия с химикалка от 15 години. Мило е, ние залагаме на хора, които обичат да придобиват нови умения. Дори те да са добре забравени стари умения" - споделиха от една от водещите компания в сектора Evolution.

Може ли да бъдем конкурентни в софтуерния бранш на хартия?

Избери отговор!
Край