Денков: Благодаря на вътрешния министър, че избра нас, вместо да оглави OpenAI

Nov 22, 2023     zhelyo     1982
У СГЛОБКИНИ - Калин Стоянов избра да остане в българското правителство като министър на вътрешните работи и да работи за евроатлантическото бъдеще на България в кабинета на премиера акад. Николай Денков.

Въпреки първоначалното огорчение от отреклия се от него Кирил Петков, вътрешният министър е провел консултации с Делян Пеевски и Бойко Борисов и е преглътнал емоциите и отново е поставил държавата пред личния си комфорт.

Според източници, близки до министъра, Стоянов е бил изправен пред възможността да поеме ролята на CEO на технологичната компания OpenAI, която стои зад иновативния изкуствен интелект ChatGPT. Въпреки примамливата възможност за кариерно развитие и значително по-високо възнаграждение, Стоянов избрал да остане верен на своите политически задължения в България.
"Системата на МВР без мен ще бъде разпокъсана, а редовите униформени служители ще останат на улицата. Само на моето себеотрицание се крепи редът в България. Беззаконието е на една оставка разстояние. Не мога да отида да си клатя краката в Силициевата долина" - коментира Стоянов.

Единствен недоволен от решението на министъра остана Кирил Петков, който се е заканил, че няма да бъде спрян дори с пет водни оръдия, защото от две години кара без кислород.

Бихте ли станали CEO на OpenAI?

Избери отговор!
Край